Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΧΗΣ

Εχουμε ζητήσει συνάντηση γιά τρίτη φορά μέ τόν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος .Πιστέυουμε ότι τώρα θά μάς δεχθεί .
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΡΑΔΡΟΥ

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

//// ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΒΕΛΒΙΤΣΙ ////

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΡΑΔΡΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΔΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

//ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΙΤΣΙΟΥ//

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο δίνουμε σκληρό και άνισο αγώνα, ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια της ΔΕΗ, που σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων -και κυρίως με τον ίδιο τον Δήμαρχο, Ανδρέα Φούρα,- επιχειρεί να εγκαταστήσει Γραμμές υψηλής τάσης 150-400kv, δίπλα από τον οικισμό μας, πολύ κοντά σε σπίτια, βιοτεχνίες, εργοστάσια, μέσα στο αισθητικό δάσος Χαράδρου-Σελέμνου και στην περιοχή NATURA 2000 του Παναχαϊκού.
Και ξαφνικά, βλέπουμε τον απερχόμενο Δήμαρχο, στην αδυναμία του να εξηγήσει πολιτικά την «απόσυρσή» του από την εκλογική μάχη του Νοεμβρίου να «αγκαλιάζει» το «μέγα θέμα του Βελβιτσίου», όπως το αποκαλεί -ίσως και ειρωνικά- και να μέμφεται τη Νομαρχία, ότι δεν προχωράει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και συνεπώς το έργο της ΔΕΗ. (Μακρυά από μας το να μπούμε στη μέση προσωπικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο!)
Μάλιστα επαίρεται ο κύριος Φούρας, ότι με «δικές του ενέργειες» η ΔΕΗ άλλαξε την όδευση των γραμμών υψηλής τάσης στην περιοχή του Βελβιτσίου για να μην περάσει μέσα από το χωριό!!!
Έλεος, κύριε Δήμαρχε!
Πάρε το θέμα από την αρχή!
Θυμήσου και πες την αλήθεια στους Πατρινούς!
**Ποιός άλλαξε την όδευση της Γραμμής Μεταφοράς (Γ.Μ.), την οποία είχε εγκρίνει ομόφωνα στις 22/7/2008 το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και άφησε την ΔΕΗ να την χαράξει στο Βελβίτσι, ΜΕΣΑ στο χωριό, πάνω στην Παιδική Χαρά;
Ο ίδιος ο κύριος Φούρας το έκανε για άγνωστους λόγους, σε πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς ΚΑΜΙΑ εξουσιοδότηση.
**Ποιός έδιωξε τη (Γ.Μ.) μέσα από το χωριό;
Οι κάτοικοι με τον αγώνα τους το πέτυχαν και όχι ο απερχόμενος Δήμαρχος, που τώρα συμπεριφέρεται σαν τον Μαυρογιαλούρο και θυμίζει το περίφημο «κατόπιν ενεργειών μου» παλαιών και σκοτεινών εποχών.
**Ποιός έδωσε άρον άρον την έγκρισή του σε μια πλημμελή και ανακριβή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά δημόσιο έργο σε παραποτάμια περιοχή και μέσα σε προστατευόμενες και κατοικημενες περιοχές , χωρίς να κάνει ΚΑΜΙΑ αναφορά, σε όλα αυτά, σαν να μην υπάρχουν;
Ο κύριος Φούρας, την έδωσε, μαζί με μια μερίδα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, ουσιαστικά κόντρα στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και στην παλαιότερη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Σώματος!
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι πρόκειται για μια ΜΠΕ, που καλώς μένει στα συρτάρια της Νομαρχίας, ώσπου να πάρει την μορφή σοβαρής και τεκμηριωμένης εργασίας.
**Ποιος εμποδίζει την ΔΕΗ να υπογειοποιήσει τα 29 χιλιόμετρα του έργου και να λύσει το πρόβλημα στο Ζαβλάνι και σε άλλες περιοχές της Πάτρας;
Πάντως, όχι οι κάτοικοι του Βελβιτσίου, τους οποίους συχνά στο πρόσφατο παρελθόν ο απερχόμενος Δήμαρχος επιχείρησε να ενοχοποιήσει προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό μερίδας Πατρινών.

Κύριε Δήμαρχε, ό,τι έχουμε καταφέρει ως τώρα, το καταφέραμε με τον αγώνα μας και με την συμπαράσταση εκείνων που στάθηκαν στο πλευρό μας: Από απλούς πολίτες και επιστήμονες, τον Μητροπολίτη και εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων, μέχρι πολιτικούς όλων των κομμάτων και την Νομαρχία Αχαΐας, που φαίνεται πως εξετάζει με την δέουσα σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προσοχή το όλο θέμα.

Ως «μέγα θέμα», κύριε Δήμαρχε, αναδεικνύεται το πρόβλημα με τους πυλώνες υψηλής τάσης στο Βελβίτσι, όχι επειδή το λέτε εσείς τώρα που αποχωρείτε, αλλά επειδή τεκμηριώνεται ως τέτοιο νομικά και επιστημονικά, όπως π.χ. από την γνωμάτευση του Μιχαήλ Δεκλερή, επιτίμου αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος.

Το ζήτημα είναι ανοιχτό και οι κάτοικοι του Βελβιτσίου αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους!

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΒΕΛΒΙΤΣΙ-ΧΑΡΑΔΡΟΣ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΧΑΡΑΔΡΟΥ-ΣΕΛΕΜΝΟΥ-ΔΑΣΟΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΥ(NATURA 2000) -ΔΕΗ-ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ.
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΤΡΕΩΝ