Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Άγριος καυγάς Λιακόπουλου και Δεμαρτίνου στο Ν.Σ

Αναδημοσίευση από το "The best news"

"Σε γερό καυγά μεταξύ του Δημάρχου Ρίου Χρήστου Λιακόπουλου και του Αντιδημάρχου Πατρέων Σπύρου Δεμαρτίνου κατέληξε η σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Aχαϊας με θέμα τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τα δίκτυα υπογειοποίησης.

Ο καυγάς φούντωσε όταν ο Δήμαρχος Ρίου αρνούμενος να δεχθεί την μεταφορά των γραμμών στην ανατολική πλευρά του Χαράδρου, προς Ρίο, άρχισε να ρίχνει ...ρουκέτες προς την πλευρά των εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων κκ. Δεμαρτίνου, Κουρεμένου και Μπακαλάρου, που παρίσταντο στη συνεδρίαση.

"Η ΔΕΗ- είπε ο κ. Λιακόπουλος- άρχισε μια κουβέντα με τον ισχυρό μας γείτονα, την Πάτρα, που μας κοιτάει πάντα ζηλόφθονη. Υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη. έτσι προσπάθησαν να μας φορτώσουν και τους μετανάστες έτσι και τώρα θέλουν την υπογειοποίηση για αυτούς."

Ο κ. Λιακόπουλος μάλιστα ονόμασε εκπροσώπους της ΔΕΗ τους εκπροσώπους του Δήμου γεγονός που άναψε επικινδυνα τα αίματα.

Ο κ. Κουρεμένος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο κ. Δεμαρτίνος έγινε έξαλλος και απαίτησε από τον κ. Λιακόπουλο να ανακαλέσει.

Καθόλη τη διάρκεια του καυγά, ακούγονταν χειροκροτήματα και γιουχαϊμστα από τους υποστηρικτές της μίας και της άλλης πλευράς."

ΟΜΟΦΩΝΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας αφουγκράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τον παλμό και την βούληση του κόσμου και απόψε είπε ένα βροντερό "ΟΧΙ" στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είχε καταθέσει η ΔΕΗ για τις αναδιατάξεις και για την δημιουργία νέων Γραμμών Μεταφοράς ηλεκτρικής Ενέργειας υψηλής και υπερυψηλής τάσης.
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, παρά το κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και απέρριψαν τις τρείς Μελέτες που είχαν κατατεθεί για έγκριση.
Τα μέλη του Ν.Σ. έλαβαν σοβαρά υπ' όψιν τους τις τεκμηριωμένες ενστάσεις των κατοίκων, των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με επιχειρήματα λένε το δικό τους "όχι" στην αυθαιρεσία της ΔΕΗ και στον βιασμό του ανθρωπογενούς και του φυσικού Περιβάλλοντος.
Η ΔΕΗ,(αλλά και ο Δήμος Πατρέων, που είχε σπεύσει να δώσει την εγκρισή του) καλείται πλέον να επανεξετάσει και να προχωρήσει το έργο σεβόμενη την βούληση και την επιχειρηματολογία των πολιτών που αντιτάχθηκαν σε συγκεκριμένα τμήματα του συνολικού έργου, όπως αυτό της Γ.Μ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ, που θα πέρναγε από το Βελβίτσι, από το Αισθητικό Δάσος Χαράδρου- Σελέμνου και από την κοίτη και την παραποτάμια περιοχή του χειμάρου Χαράδρου.
Είναι η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/08/10 7 ΜΜ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3108/10 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σε αντίθεση με την Επιστημονική Επιστημονική και την στάση που τήρησε εκεί ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ, Πέμπτη, διαφορετικό ήταν χθες το κλίμα στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος (ΝΕΠ) για το θέμα των πυλώνων.
Τα μέλη της ΝΕΠ φαίνεται πως συμμερίζονται τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των κατοίκων του Βελβιτσίου και των άλλων περιοχών, που θίγονται από τα σχέδια της ΔΕΗ όσον αφορά τμήμα της Γραμμής Μεταφοράς 150 KV Τριχωνίδα - Πάτρα ΙΙ.
Άλλωστε, τα επιχειρήματα των κατοίκων είναι τόσο ισχυρά και η αντίθεσή τους στα σχέδια της ΔΕΗ τόσο τεκμηριωμένα, ώστε δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τα αντικρούσει πειστικά. Το κείμενο της ένστασης, που έχει κατατεθεί στη Νομαρχία, καταρρίπτει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ και της εταιρείας, που συνέταξε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), και καταδεικνύει το ανεδαφικό και το αναιτιολόγητο του σχεδίου της ΔΕΗ να κατασκευάσει την γραμμή κατά μήκος του χειμάρου Χαράδρου και μέσα στο Αισθητικό Δάσος Χαράδρου- Σελέμνου, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Σχέδιο, που εκτός των άλλων, επιβαρύνει χωρίς προφανή λόγο κατά πολύ τον προϋπολογισμό του έργου.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την προσεχή Τρίτη, και υπάρχει αισιοδοξία και βάσιμες ελπίδες, ότι η ΜΠΕ θα απορριφθεί ως προς το μέρος της, που αφορά το τμήμα της Γ.Μ. 150 KV Τριχωνίδα - Πάτρα ΙΙ από την κορυφή Κ1 μέχρι την κορυφή Κ12Ν/18. Ένα τμήμα που κυκλώνει το Βελβίτσι και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους του, όπως και σε κατοίκους του Μπάλα, του Καστριτσίου, καθώς και στις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου και Ζωοδόχου Πηγής.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο, έχει την δυνατότητα και την εξουσία να καλέσει την ΔΕΗ να εξετάσει άλλες εφικτές και υλοποιήσιμες προτάσεις λιγότερο δαπανηρές και λιγότερο έως καθόλου βλαπτικές για το ανθρωπογενές και το φυσικό Περιβάλλον, όπως είναι η αρχική πρόταση της Επιχείρησης, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων στις 22/7/2008 ή η υπογειοποίηση κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ xaradros.blogspot.com ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,

με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ, μέσα από το blog που δημιουργήσατε, το δίκαιο αγώνα σας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή μας, από την «νέα» προτεινόμενη διέλευση των γραμμών υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ Α.Ε. 150.000 volts και 400.000 volts.

Θεωρώ βέβαιο ότι κανείς μας δεν είναι εναντίον της ΔΕΗ, άσχετα με το αν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί ή όχι, ότι κανείς μας δεν θέλει να παρεμβάλει εμπόδια στην μεταφορά ενέργειας, όπως επίσης θεωρώ βέβαιο πως συμφωνούμε όλοι μας, ότι οφείλουμε να παλέψουμε, για να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον επωφελέστερο για όλους τρόπο. Γιατί, πέραν των άλλων, ιδιαίτερα εμείς οι αιρετοί θα κληθούμε να δώσουμε απαντήσεις στην κοινωνία μας και οφείλουμε να δώσουμε υπεύθυνες απαντήσεις, γιατί αυτό επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος. Γιατί μπροστά στις ευθύνες μας προς τους πολίτες μας αλλά κυρίως προς τις επόμενες γενιές, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια.

Πιστεύω ακόμη ότι αποφάσεις, για τόσο σοβαρότατα προβλήματα, δεν πρέπει να επηρεάζονται από οικονομικά και πολιτικά κριτήρια, ότι πρέπει να σταθούμε όλοι μας υπεύθυνα απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, ξεπερνώντας τους πιθανούς παραταξιακούς, κομματικούς ή άλλους προβληματισμούς μας, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του τόπου μας και ιδιαίτερα την διασφάλιση για αιώνες της υγείας των γενιών που έρχονται.

Καταλαβαίνω πολύ καλά και σέβομαι τους ανθρώπους της ΔΕΗ Α.Ε., οι οποίοι μοχθούν για τα συμφέροντα της εταιρείας τους.

Καταλαβαίνω και γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους επιδιώκουν την κατασκευή εναερίων δικτύων μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (ΔΜΥΤ).

Όμως, επειδή όλοι οι λόγοι για τους οποίους επιδιώκουν την κατασκευή εναερίων δικτύων καταλήγουν τελικά να είναι καθαρά οικονομικοί, δεν συμφωνώ μαζί τους.

Πιστεύω, πως συμφωνούν και οι ίδιοι, ότι η ΔΕΗ Α.Ε. που έχει εντάξει την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των δικτύων της στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 πρέπει να πραγματοποιεί τις επενδύσεις της χωρίς να θίγει την ζωή και την υγεία των πολιτών.

Αγαπητοί φίλοι,

η πρότασή μου, ιδιαίτερα για την περιοχή του Δήμου Ρίου (προφανώς ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρίου δεν είχα και δεν έχω το τυπικό δικαίωμα να εκφράσω απόψεις για την περιοχή του Δήμου της Πάτρας), η οποία άλλωστε είναι γνωστή από τις επανειλημμένες ομιλίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρίου και από την προηγούμενη Δημαρχιακή περίοδο, ήταν και εξακολουθεί να είναι, πλήρης υπογειοποίηση όλων των δικτύων μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (ΔΜΥΤ) της ΔΕΗ Α.Ε., στα πρανή του εθνικού δρόμου (ΠΑΘΕ), τουλάχιστον έως την περιοχή που είναι τα goody΄s και επιπλέον υπογειοποίηση του δικτύου υπερυψηλής τάσης προς το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Επιτέλους ας γίνει από τη ΔΕΗ Α.Ε. και στον τόπο μας ένα έργο που να πληροί πραγματικά όλες τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Ένα έργο που αν γίνει σωστά θα εξυπηρετήσει για αιώνες, κυριολεκτικά για αιώνες, την ηλεκτροδότηση μιας τεράστιας περιοχής της χώρας μας, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε τελευταία ανάλυση και στην ίδια τη ΔΕΗ. Και τώρα είναι πραγματική ευκαιρία να γίνει, αν συνδυαστεί με την κατασκευή της ΠΑΘΕ.



Αγαπητοί φίλοι,

άποψή μου είναι ότι πρέπει να καλέσουμε τους υπευθύνους της ΔΕΗ Α.Ε., να φέρουν άμεσα νέα πρόταση που να καλύπτει όσα προανέφερα, ξεπερνώντας το στενό οικονομικό κριτήριο, (θεωρώ βέβαιο ότι έχουν έτοιμη τέτοια πρόταση) και να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε δίπλα τους, προκειμένου να τους στηρίξουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν.

Με εκτίμηση

Κώστας Μπουρδούλης

Δημοτικός Σύμβουλος Ρίου

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Κατατέθηκε στήν Αντινομαρχία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ή ένσταση 124 σελιδων . Τήν ύπογράφουν
Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΛΑ
Η ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΒΙΤΣΙΟΥ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΡΑΔΡΟΥ
ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΕΛΒΙΤΣΙ,ΜΠΑΛΛΑ,ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ,ΔΙΟΔΩΡΟΥ . ¨

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ......

xaradros@gmail.com

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ email xaradros@gmail.com.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙ 16 ΑΥΓΟΥΣΥΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΕΛΒΙΤΣΙΟΥ -Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-

Εγιναν οί εκλογές στόν έκπολιτιστικό σύλλογο ΒΕΛΒΙΤΣΙΟΥ -Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- μέσα σέ κλίμα άγωνιστικής ένότητας.Οί ύποψήφιοι πού πρωτοστατούν στόν άγώνα κατά τών σχεδίων τής ΔΕΗ καί τού δημάρχου ΠΑΤΡΕΩΝ Α.ΦΟΥΡΑ έλαβαν μέχρι καί τό 97% τών ψήφων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ thebest.gr

Αναγνώστρια του thebest.gr απαντά στον Σ. Δεμαρτίνο για τους πυλώνες στο Βελβίτσι
Οι υπαινιγμοί του κυρίου Δεμαρτίνου για "άθλια παιχνίδια" σε καμία περίπτωση δεν μας αφορούν.
24/07/2010 00:19
Από την αναγνώστρια του thebest.gr κ. Νίκη Τσελίκα, λάβαμε την παρακάτω επισήμανση σχετικά με τους πυλώνεις υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Βελβίτσι. "Κύριοι, άκουσα με προσοχή την συνέντευξη του κυρίου Δεμαρτίνου στον κύριο Ξανάλατο για το θέμα της εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης 150kv στο Βελβίτσι και στην ευρύτερη περιοχή του Χαράδρου"
"Επισημαίνω τους, προσβλητικούς για τους κατοίκους, υπαινιγμούς του περί προσβάσεων στο Υπουργείο ή στη ΔΕΗ για να σημειώσω ότι ναι, απευθυνθήκαμε και στην ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ, αλλά μόνον ΕΓΓΡΑΦΩΣ με πρωτοκολλημένες επιστολές, στις οποίες αναπτύξαμε τεκμηριωμένα την επιχειρηματολογία μας
Επιχειρηματολογία, την οποία δεν μπόρεσε κανείς να αντικρούσει με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η νέα πρόταση για μεταφορά της Γ.Μ. στην άλλη όχθη του χειμάρου.Η πρόσβασή μας στη ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ είναι μόνον το δίκιο και τα επιχειρήματά μας.
Είναι όμως ο Δήμος Πατρέων και δη ο δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εκείνοι που με αδιαφανείς διαδικασίες παρέκαμψαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. στις 22.7.2008 και έφεραν την όδευση της Γ.Μ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ αρχικά ΜΕΣΑ στο χωριό και στη συνέχεια στα όριά του.
Είναι ο Δήμος Πατρέων και δη ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που σε αγαστή συνεργασία με την ΔΕΗ ενέκριναν μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που δεν ελάμβανε υπ' όψιν την εγγύτητα της Γ.Μ. με τον οικισμό, την διέλευσή της μέσα από προστατευόμενη περιοχή, καθώς και μέσα από μη οριοθετημένη κοίτη και παρόχθια περιοχή, όπου κατά πάγια πρακτική της ΔΕΗ αλλά και πρόβλεψη του ΓΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ κάθε δημόσιο έργο.
Συνεπώς οι υπαινιγμοί του κυρίου Δεμαρτίνου για "άθλια παιχνίδια" σε καμία περίπτωση δεν μας αφορούν.
Κάτι που δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ο ίδιος ούτε ο Δήμαρχος που μεθόδευσαν την αλλαγή της αρχικής όδευσης από την Μαντίλω, Δραγώλαινα, Βούντενη στο Βελβίτσι. Μια αλλάγή την οποία ΔΕΝ αιτιολόγησαν ΠΟΤΕ επαρκώς και πειστικά".

ΔΗΜΟΣ ΡΙΟΥ

Τίς έπομενές μέρες θά γίνει δημοτικό συμβούλιο στό Δήμο Ρίου γιά νά συζητηθούν οί έξελίξεις στό Χάραδρο .