Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ!!!

Ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, επιχείρησε σήμερα να διαψεύσει τα όσα ελέχθησαν χθες στην σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των κατοίκων των θιγόμενων περιοχών, βουλευτές του Νομού και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων από το Καστρίτσι και το Βελβίτσι, ο κύριος Κατσικόπουλος, ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει η δήλωση του κυρίου Μανιάτη στην χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και ότι στην συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί του, στις 23.9.2010, αποφασίστηκε η εξαίρεση του τμήματος του έργου που αφορά την περιοχή του Βελβιτσίου, του Μπάλα, του Καστριτσίου και των δύο Μοναστηριών στο Μπάλα και στα Άνω Συχαινά.
Επιχειρεί ο κύριος Νομάρχης να διαψεύσει τους 10 ανθρώπους, που συμμετείχαν στην σύσκεψη εκ μέρους των κατοίκων, τον ίδιο τον υφυπουργό, καθώς και τους 7 υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ.

SCRIPTA MANENT, ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΗ!

Επειδή εγγράφως και επωνύμως εκθέσαμε τα όσα διημείφθησαν στην χθεσινή σύσκεψη και δεν αναιρούμε ούτε λέξη, θα ήταν σκόπιμο ο κύριος Νομάρχης να μας διαψεύσει, εμάς και τον υφυπουργό, επίσης ΕΓΓΡΑΦΩΣ, αφού ως γνωστόν scripta manent και είναι μόνον τα γραπτά που δεσμεύουν δημοσίως!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

Επιπλέον, έχουμε να παρατηρήσουμε στον κύριο Νομάρχη, ότι δεν διέψευσε ΠΟΤΕ το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 μετά την σύσκεψη στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος και στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση του έργου της ΔΕΗ «σύμφωνα την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση», χωρίς να αναφέρεται ΚΑΜΙΑ εξαίρεση ή τροποποίηση κάποιας όδευσης.
Για του λόγου το ακριβές παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο Τύπου, όπως υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και όπως έχει δημοσιευτεί στον Τύπο:

«Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Γραφείο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην Αχαΐα
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην Αχαΐα»

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου, καθώς και εκπροσώπων της ΔΕΗ και της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, αφού παρουσιάστηκαν από τον Νομάρχη οι αιτιάσεις πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους, αποφασίστηκε η συνέχιση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση. (Σ.σ. η υπογράμμιση δική μου.)
Η πλήρης ανάπτυξη του βρόγχου 400 KV στην Πελοπόννησο, είναι ένα έργο εθνικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, η υλοποίησή του θα έχει θετικές επιδράσεις στην επαρκή και αδιάλειπτη τροφοδότηση της Πάτρας και της Πελοποννήσου, καθώς και στην ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Νότιου Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας γενικότερα.

Το έργο αυτό είναι επίσης απαραίτητο για την αύξηση της διείσδυσης της αιολικής ενέργειας και την επίτευξη των στόχων 20-20-20 μέχρι το 2020.»

Τα ψέματα έχουν τελειώσει! Ειλικρίνεια, σαφήνεια και δημόσιες δεσμεύσεις είναι αυτά που προάγουν τον δημόσιο διάλογο και οδηγούν σε λύσεις.

Εκ μέρους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου (Βελβιτσίου) και εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»

Νίκη Τσελίκα, Δημοσιογράφος

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Oι μάσκες πέφτουν. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αποκαλύπτονται!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.9.2010


Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου (Βελβιτσίου)
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου (Βελβιτσίου), του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος» και κατοίκων του Μπάλα, έγιναν σήμερα (Τρίτη 28.9.2010) δεκτοί από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα των πυλώνων στην περιοχή τους στο πλαίσιο των αναδιατάξεων των Γραμμών Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στους Δήμους Πατρέων, Ρίου και Μεσσάτιδας. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές Αχαΐας, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) και Νίκος Τσούκαλης (Δημοκρατική Αριστερά), καθώς και εκπρόσωπος του Βουλευτή της Ν.Δ., Μιχάλη Μπεκίρη. Επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, πολυμελές κλιμάκιο της ΔΕΗ, υπό τον Δ/ντή Νέων Έργων Μεταφοράς, Α. Γεωργόπουλο και εκπρόσωπος της εταιρείας ENVECO, που έχει εκπονήσει τις μελέτες. Στον κύριο Μανιάτη επιδόθηκαν εκτός των άλλων και επιστολές των Ηγουμενικών Συμβουλίων των Ι. Μονών Αγίου Νικολάου Μπάλα και Ζωοδόχου Πηγής Άνω Συχαινών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ «ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ»

Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης κατέστησε ευθύς εξαρχής σαφές, ότι το έργο των αναδιατάξεων θα προχωρήσει σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη «με τη συμμετοχή του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου, καθώς και εκπροσώπων της ΔΕΗ και της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.»
«Ο Κατσικόπουλος, ο Νομάρχης, μου είπε ‘να προχωρήσει το έργο, σύμφωνα με τις μελέτες’», ήταν τα λόγια του κυρίου Μανιάτη, που πρόσθεσε ότι «και ο Δήμαρχος, Ανδρέας Φούρας, μου είπε τηλεφωνικά ‘προχωράμε το έργο!’».
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ, οχυρωμένοι πλέον και πίσω από την υπαναχώρηση του Νομάρχη Αχαΐας, επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις, που υποστηρίζουν εδώ και ενάμισι χρόνο, χωρίς να δώσουν ούτε και αυτή τη φορά καμία πειστική απάντηση στις ενστάσεις και αντιρρήσεις που προβάλλουμε, επίσης εδώ και ενάμισι χρόνο!

DE FACTO ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ

Όπως ο απερχόμενος Δήμαρχος, Ανδρέας Φούρας, παρέκαμψε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου 2009 και άλλαξε την όδευση της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ και μας την «κουβάλησε» στο χωριό, στα σπίτια και στις περιουσίες μας, έτσι τώρα ΚΑΙ ο απερχόμενος Νομάρχης Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Δημήτρης Κατσικόπουλος, παρακάμπτει την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (31.8.2010) και ΜΟΝΟΣ, αυτός δίνει την έγκρισή του να «προχωρήσει το έργο σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μελέτες».
Πλέον, σ’ αυτή την πόλη, τίθεται σοβαρό θέμα Δημοκρατίας, στο οποίο καλούνται να πάρουν δημοσίως θέση οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ δημοτικοί και νομαρχιακοί Σύμβουλοι: Αποδέχονται την de facto KAΤΑΡΓΗΣΗ τους και την μετατροπή τους σε χειραγωγούμενα όργανα από τον Δήμαρχο και τον Νομάρχη, που θέλει να γίνει Δήμαρχος - Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη;

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ

Είναι έκδηλη η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων από τον εμπαιγμό που υφίστανται ενάμισι χρόνο τώρα από τους τοπικούς «άρχοντες», που εδώ και μήνες -αν όχι χρόνια- ερίζουν για το ποιός αγαπά περισσότερο την Πάτρα. Κανείς τους δεν την αγαπά, λέμε εμείς! Για τις ψήφους των πολιτών νοιάζονται μόνο, όπως φαίνεται από τις συμπεριφορές τους…
Ο Ρόλος του απερχόμενου Δημάρχου, του μόνου στην πρόσφατη ιστορία της Πάτρας που δεν διεκδικεί την επανεκλογή του (άραγε γιατί στ’ αλήθεια), αποκαλύφθηκε νωρίς!
Τώρα αποκαλύπτεται και ο ρόλος του απερχόμενου Νομάρχη Αχαΐας, του Δημήτρη Κατσικόπουλου, που άλλα έλεγε στις συναντήσεις με εκπροσώπους μας και στα τοπικά Όργανα και άλλα προωθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των Υπουργείων!

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Την στάση αυτή του Νομάρχη, που καταρράκωσε το κύρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ακυρώνοντας την πρόσφατη απόφασή του, την στηλίτευσαν με σκληρή γλώσσα οι παριστάμενοι στην σύσκεψη βουλευτές και υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δυτ. Ελλάδος, Αλ. Χρυσανθακόπουλος και Ν. Τσούκαλης. Μάλιστα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υπαινίχθηκε ευθέως, ότι όλη αυτή η παράκαμψη της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ, που «κυκλώνει» το Βελβίτσι, του Μπάλα και τα δύο Μοναστήρια, υπαγορεύεται από συμφέροντα που έχουν σχέση με τα Αιολικά Πάρκα στο Παναχαϊκό. «Ο ελληνικός λαός μέσω της ΔΕΗ πληρώνει για να περιοριστεί το κόστος των εργολάβων», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του.

Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αφού καυτηρίασαν την μεθόδευση από την Νομαρχία (συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων αρχικά, απόρριψη όλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στη συνέχεια και τελικά έγκριση από τον Νομάρχη), εξέθεσαν με σαφήνεια τις απόψεις και τις ενστάσεις τους για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου, αντέκρουσαν με επιχειρήματα και ντοκουμέντα τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ και υπογράμμισαν ρητά και κατηγορηματικά, ότι σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ αντιτίθενται στο έργο στο σύνολό του και πως σαφώς ΔΕΝ θα ήταν ποτέ αντίθετοι στην υπογειοποίηση των Γ.Μ. στου Μακρυγιάννη, στου Ροδόπουλου ή οπουδήποτε αλλού έχει αποφασιστεί, αφού αυτό είναι που ζητούν και οι ίδιοι για το τμήμα που τους αφορά (υπογειοποίηση π.χ. κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού).

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι! Την ύστατη ώρα και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών όλοι εκείνοι που ζητούν την ψήφο μας, ας αναλογιστούν την ευθύνη τους και ας αρθούν στο ύψος των περιστάσεων!
Οί ψήφοι των πολιτών δεν υφαρπάζονται πλέον με κουτοπονηριές. Κερδίζονται από υπεύθυνους ανθρώπους με υπεύθυνες συμπεριφορές και θέσεις!

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑ.Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ ΜΙΚΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ........

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Γ.Μ. ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΕΗ

Αναδημοσιευση από το Thebestnews

"Η ΔΕΗ κατευθύνεται στην υπογειοποίηση όλων των γραμμών σε Ρίο, Πάτρα και Μεσσάτιδα- Τι είπαν στο Νομάρχη
Για τις περιοχές Βελβίτσι, Καστρίτσι, Περιβόλα, Ρωμανού και Εγλυκάδα.
πριν μισή ώρα


Στην υπογειοποίηση σε όλο το δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος Πατρών κατευθύνεται πλέον η ΔΕΗ, όπως είπε στον Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης ΔΕΣΥΝ της ΔΕΗ κ. Γεωργόπουλος. Ο κ. Γεωργόπουλος επικοινώνησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με τον Νομάρχη και του ζήτησε να του αποστείλει τις απορριπτικές αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τις μελέτες της ΔΕΗ που αφορούν τις γραμμές μεταφοράς στους Δήμους Ρίου, Πάτρας και Μεσσάτιδας.

Ο Νομάρχης τον ενημέρωσε για τις αντιδράσεις των κατοίκων (καθώς όλοι επιθυμούν υπογειοποίηση) και για τις παλαιότερες αποφάσεις τόσο του Νομαρχιακού Συμβουλίου όσο και του Δήμου Πατρεων για υπογειοποίηση των γραμμών στις κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα στο Βελβίτσι, το Καστρίτσι, την Περιβόλα, του Ρωμανού και την Εγλυκάδα.

Ο κ. Γεωργόπουλος είπε στο Νομάρχη ότι θα σταλεί νέα μελέτη που θα προβλέπει την υπογειοποίηση των γραμμών στις παραπάνω περιοχές.

Πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να απορρίψει τις μελέτες, αποβαίνει προς όφελος των κατοίκων των παραπάνω περιοχών."