Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΗ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ!!!

Ο Νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, επιχείρησε σήμερα να διαψεύσει τα όσα ελέχθησαν χθες στην σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των κατοίκων των θιγόμενων περιοχών, βουλευτές του Νομού και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ.
Σε παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων από το Καστρίτσι και το Βελβίτσι, ο κύριος Κατσικόπουλος, ισχυρίζεται ότι δεν ισχύει η δήλωση του κυρίου Μανιάτη στην χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και ότι στην συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί του, στις 23.9.2010, αποφασίστηκε η εξαίρεση του τμήματος του έργου που αφορά την περιοχή του Βελβιτσίου, του Μπάλα, του Καστριτσίου και των δύο Μοναστηριών στο Μπάλα και στα Άνω Συχαινά.
Επιχειρεί ο κύριος Νομάρχης να διαψεύσει τους 10 ανθρώπους, που συμμετείχαν στην σύσκεψη εκ μέρους των κατοίκων, τον ίδιο τον υφυπουργό, καθώς και τους 7 υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ.

SCRIPTA MANENT, ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΗ!

Επειδή εγγράφως και επωνύμως εκθέσαμε τα όσα διημείφθησαν στην χθεσινή σύσκεψη και δεν αναιρούμε ούτε λέξη, θα ήταν σκόπιμο ο κύριος Νομάρχης να μας διαψεύσει, εμάς και τον υφυπουργό, επίσης ΕΓΓΡΑΦΩΣ, αφού ως γνωστόν scripta manent και είναι μόνον τα γραπτά που δεσμεύουν δημοσίως!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

Επιπλέον, έχουμε να παρατηρήσουμε στον κύριο Νομάρχη, ότι δεν διέψευσε ΠΟΤΕ το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ στις 23 Σεπτεμβρίου 2010 μετά την σύσκεψη στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος και στην οποία αποφασίστηκε η συνέχιση του έργου της ΔΕΗ «σύμφωνα την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση», χωρίς να αναφέρεται ΚΑΜΙΑ εξαίρεση ή τροποποίηση κάποιας όδευσης.
Για του λόγου το ακριβές παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο Τύπου, όπως υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και όπως έχει δημοσιευτεί στον Τύπο:

«Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Γραφείο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην Αχαΐα
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην Αχαΐα»

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου, καθώς και εκπροσώπων της ΔΕΗ και της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, αφού παρουσιάστηκαν από τον Νομάρχη οι αιτιάσεις πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους, αποφασίστηκε η συνέχιση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή της Πάτρας, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση. (Σ.σ. η υπογράμμιση δική μου.)
Η πλήρης ανάπτυξη του βρόγχου 400 KV στην Πελοπόννησο, είναι ένα έργο εθνικής σημασίας. Σημειώνεται ότι, η υλοποίησή του θα έχει θετικές επιδράσεις στην επαρκή και αδιάλειπτη τροφοδότηση της Πάτρας και της Πελοποννήσου, καθώς και στην ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Νότιου Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας γενικότερα.

Το έργο αυτό είναι επίσης απαραίτητο για την αύξηση της διείσδυσης της αιολικής ενέργειας και την επίτευξη των στόχων 20-20-20 μέχρι το 2020.»

Τα ψέματα έχουν τελειώσει! Ειλικρίνεια, σαφήνεια και δημόσιες δεσμεύσεις είναι αυτά που προάγουν τον δημόσιο διάλογο και οδηγούν σε λύσεις.

Εκ μέρους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου (Βελβιτσίου) και εκ μέρους του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»

Νίκη Τσελίκα, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου