Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση προς Μ.Μ.Ε.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων Βούντενης - Μπάλα - Βελβιτσίου - Δραγώλενας Πατρών για την επικείμενη εγκατάσταση πυλώνων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ.
Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 στις 7 το βράδυ, οι κάτοικοι των οικισμών Χαράδρου (Βελβιτσίου), Δραγώλενας, Βούντενης και Μπάλα του Δήμου Πατρέων, συγκεντρωθήκαμε, όπως είχε προγραμματιστεί, στον περίβολο της εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου, στο Βελβίτσι και ενημερωθήκαμε σχετικά με τις κινήσεις - επαφές με φορείς και αρχές της Πάτρας, που έκανε η επιτροπή ως όργανο εκπροσώπησής μας στον αγώνα μας κατά της επικείμενης εγκατάστασης από τη ΔΕΗ πυλώνων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στην περιοχή μας. Στη συγκέντρωση παρευρέθη και η Νομική Σύμβουλος της Ι.Μονής Μπάλα κα Νίκη Αθανασοπούλου, η οποία εξεδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του Μοναστηριού στο δίκαιο του αγώνα μας. Την Πέμπτη δε, 25 Ιουνίου 2009, μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τον Δ/ντή Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου της Δ.Ε.Η. και υπέβαλαν σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας με υπογραφές κατοίκων, καθώς και τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων, κυρίους Ευάγγελο Φλωράτο, Κων/νο Πελετίδη και Ιωάννη Δημαρά, οι οποίοι δήλωσαν, ότι θα φέρουν το θέμα εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τροποποιηθεί η υπ' αριθμόν 517 απόφαση της 21ης συνεδρίασής του, της 22ας Ιουλίου 2008, η οποία ενέκρινε την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στον οικισμό μας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση κάτοικοι, εξεδήλωσαν και πάλι την αντίθεσή τους σε αυτή την αυθαίρετη ενέργεια της ΔΕΗ και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους μέχρι να δικαιωθούν. Ανανέωσαν δε το ραντεβού σε νέα συγκέντρωση, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009, στις 7 το βράδυ, στον περίβολο της εκκλησίας "ΠΑΝΑΪΤΣΑ", στο Μπάλα Πατρών για περεταίρω ενημέρωση και λήψη νέων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου