Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΥΝΤΕΝΗΣ – ΜΠΑΛΑ – ΒΕΛΒΙΤΣΙΟΥ – ΔΡΑΓΩΛΕΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009 και ώρα 19.00΄, οι κάτοικοι των οικισμών Χαράδρου (Βελβιτσίου), Δραγώλενας, Βούντενης και Μπάλα του Δήμου Πατρέων, συγκεντρωθήκαμε, όπως είχε προγραμματιστεί, στον περίβολο της εκκλησίας «ΠΑΝΑΪΤΣΑ» Μπάλα και ενημερωθήκαμε σχετικά με τις κινήσεις – επαφές με φορείς και αρχές της Πάτρας που έκανε η επιτροπή μας, ενημερώνοντας για την επικείμενη εγκατάσταση πυλώνων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στην περιοχή μας από τη ΔΕΗ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν οι Βουλευτές Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος, του Κ.Κ.Ε. και Νίκος Τσούκαλης, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Κώστας Πελετίδης, ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», διαμερισματικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των εκπολιτιστικών συλλόγων Συχαινών, Βούντενης και Μπάλα .
Όλοι οι προαναφερθέντες εξεδήλωσαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Εμμένουμε δε στην πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για πλήρη υπογειοποίηση του δικτύου και απαιτούμε από την ΔΔΕΗ, από τα 621.000.000 Ευρώ κέρδος που ανακοίνωσε για το 2009, να δαπανήσει το 1.000.000 γι αυτόν τον σκοπό.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ήδη και με πρωτοβουλία του κυρίου Τσούκαλη το θέμα έχει φθάσει στη Βουλή με δική του επερώτηση.
Η επιτροπή έχει προγραμματίσει συνάντηση για σήμερα, Δευτέρα με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για αύριο, Τρίτη, με αυτήν της Ν.Δ. Επίκεινται δε συναντήσεις και με όσους βουλευτές, φορείς και τοπικούς παράγοντες δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε μέχρι σήμερα, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η συγκέντρωση είχε καθαρά ενωτικό χαρακτήρα και ανανεώθηκε η αρχική εντολή στην επιτροπή, με την συμμετοχή στις δραστηριότητές της όλων των κατοίκων της περιοχής μας που το επιθυμούν.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Αύριο, Τρίτη ή την Τετάρτη, (ελπίζουμε να ενημερωθούμε εγκαίρως από τους αρμοδίους φορείς για το πότε), επίκειται επιτόπια αυτοψία στην περιοχή, απ΄ όπου σχεδιάζεται να περάσει το δίκτυο, από τους αρμοδίους της Δ.Ε.Η. και καλούνται όλοι να συμμετέχουν.

Πέραν των ανωτέρω, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμπαράσταση όλων μας στον αγώνα για τον Χ.Υ.Τ.Α. της Ξερόλακας και όλοι δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες την Τετάρτη 01.07.2009 και ώρα 19.30΄ στο συμβολικό κλείσιμο της οδού που οδηγεί στην Ξερόλακα από τους κατοίκους.
Η Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου