Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν θέλουμε να είμαστε πια σε τίποτα ουραγοί. Στόχος μας, να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα. Πρωτοπόρα, και σε αυτή τη μεγάλη επανάσταση της πράσινης ανάπτυξης. Να κάνουμε το περιβάλλον δική μας αξία, αντί να απαξιώνουμε τον φυσικό μας πλούτο και την κληρονομιά μας.
Ξεκινάμε από τώρα με γοργά βήματα. Με ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία όλου του πρασίνου. Όλου του πρασίνου! Με ένα σχέδιο διάσωσης της Αττικής και πολλών άλλων περιοχών, όπως της Πελοποννήσου, από τις τεράστιες καταστροφές. Στέλνουμε σαφές μήνυμα: τέρμα στην καταπάτηση των καμένων δασικών εκτάσεων.
Το περιβάλλον όμως είναι για μας κι ένα τεράστιο αναπτυξιακό απόθεμα για τη χώρα. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή, νέων τεχνολογιών, με χιλιάδες νέες «πράσινες» δουλειές, με αξιοπρεπείς μισθούς.
Αλλάζουμε πλήρως το ενεργειακό τοπίο με στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Θέτουμε τον πήχη ψηλά, το 20% της παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα θα είναι από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2020.
Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ελληνικής παραγωγικής βάσης, που θα φέρει επενδύσεις, δουλειές, εξαγωγές και θα μειώσει την ενεργειακή και τεχνολογική εξάρτηση της χώρας μας.
Με την παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στηρίζοντας και την ενεργειακή και την «πράσινη» διπλωματία.
Με μια διαφορετική αντίληψη για τις υποδομές στις πόλεις και επενδύσεις για την αναγέννησή τους.
Με περισσότερες αναπλάσεις στις πόλεις και λιγότερες νέες επεκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου