Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΩΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!!!!!!

Εδώ και μήνες «φωνάζουμε» σε όλους τους αρμόδιους, ότι εκτός από την έκθεση των κατοίκων στον κίνδυνο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, θα καταστραφεί και το Περιβάλλον και ειδικότερα το αισθητικό δάσος του Χαράδρου, αν προχωρήσει το σχέδιο της ΔΕΗ να περάσει από εκεί την Γραμμή Μεταφοράς υψηλής τάσης ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ Ι.

Όλοι κωφεύουν!

Από τον Άννα στον Καϊάφα μας στέλνουν!

Όλοι νίπτουν τας χείρας των, ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι!

Έλα όμως που κάποιοι προδίδονται από τα ίδια τα έργα και τις αποφάσεις τους!

Αυτό συμβαίνει με τον Δήμαρχο Πατρέων και με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, που άλλα ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ στις 22.7.2008 και άλλα προωθεί πλέον σε αγαστή σύμπνοια με τη ΔΕΗ και κόντρα στους κατοίκους του Βελβιτσίου, στους οποίους φορτώνει τους πυλώνες και τα καλώδια της Γ. Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ Ι, προκειμένου να προστατεύσει, άραγε τί και ποιούς;

Αρνείται ο Δήμαρχος να προστατεύσει το αισθητικό μας δάσος!
Ας θυμίσουμε, λοιπόν, και στον κύριο Ανδρέα Φούρα και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση που πήραν στις 12 Μαΐου του 2008, όταν απέρριπταν αίτημα για ανέγερση μοναστηριού στο δάσος αυτό και κυρίως την αιτιολόγηση της απόφασης αυτής:


« 14η Συνεδρίαση
Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων
της 12ης Μαΐου 2008
...........................................................................
...........................................................................

Γνωμοδοτεί αρνητικά επί του Φακέλου Περιβαλλοντικού Προελέγχου σχετικού με την ίδρυση Ιεράς Μονής “Παναγίας Οδηγήτριας” σε έκταση στη θέση Προφήτης Ηλίας, στο Παναχαϊκό Όρος, για τους παρακάτω λόγους:

1. Η θέση για οποία έχει κατατεθεί αίτημα για την ίδρυση και εγκατάσταση Ι.Μ. ευρίσκεται άνωθεν της περιοχής «Δραγώλαινα» του Αρκτικού Δημ. Δ/σματος του Δήμου Πατρέων, παρά τη δασική οδό Βούντενης – Δραγώλαινας και περίπου στη διασταύρωση της οδού προς Κοκκινόβρυση, σε υψόμετρο περίπου 850 Μ, στη κορυφή Προφήτης Ηλίας.
2. Η εν λόγω έκταση περιλαμβάνεται, ευδιάκριτα, στη προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 «Όρος Παναχαϊκό.

3. Η εν’ λόγω έκταση, η οποία κατά δήλωση του δασαρχείου Πατρών είναι χαρακτηρισμένη Δημόσια Δασική Έκταση, περιλαμβάνεται επίσης ευδιάκριτα εντός της προστατευόμενης περιοχής (Ν.1650/86) «Αισθητικού δάσους χειμάρρων Χαράδρου και Σελέμνου (ΦΕΚ 99/Α/74 έκτασης 18.500 στρεμμάτων), βρίσκεται εκτός των ορίων των υφιστάμενων οικισμών και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, προκειμένου η ανάπτυξη αυτοφυούς δασικής βλάστησης να αποτελέσει υδρονομικό δάσος για τη χειμαρρική προστασία της πόλης της Πάτρας.
..................................................................................
..................................................................................
5. Η στενά περιβάλλουσα την έκταση περιοχή, για την οποία αιτείται η ίδρυση και εγκατάσταση Ι.Μ., καλύπτεται κυρίως από Μεσογειακή βλάστηση αειφύλλων – σκληρόφυλλων θάμνων τα οποία είναι προστατευόμενα είδη από τη δασική νομοθεσία. Η βλάστηση έχει υποστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια υποβάθμιση από τη πλήρη διάνοιξη της δασικής οδού Βούντενης – Δραγώλαινας - Κοκκινόβρυσης, άλλων παρακείμενων δραστηριοτήτων – κτηνοτροφικών και τελευταία με την εγκατάσταση σε πολύ κοντινή απόσταση του υποσταθμού του Αιολικού Πάρκου και των πυλώνων υψηλής τάσης που μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια από αυτά
..................................................................................
..................................................................................
10. Συνεπώς η εγκατάσταση αυτής της δραστηριότητας στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο για το οδικό ορεινό δίκτυο, είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσει περαιτέρω το φυσικό περιβάλλον.

11. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση ενός τέτοιου συγκροτήματος, το οποίο δεν έχει να κάνει με τη προστασία ή την ανάδειξη του περιβάλλοντος, θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο και για άλλους που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν στο Παναχαϊκό εγκαταστάσεις μη συμβατές με το χαρακτήρα του (Παραθεριστικές κατοικίες, Τυροκομεία, Μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, Υποσταθμούς Κεραιών εκπομπής εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κ.α.).»

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

Τα Μέλη


Δήμαρχε τι λες;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου