Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!
Παρά τις διαμαρτυρίες και τις παραστάσεις των κατοίκων σε κάθε αρμόδιο:
Η ΔΕΗ δεν δείχνει να συγκινείται και
ο Δήμος Πατρέων σιωπά.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΥΛΩΝΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Οι κάτοικοι του Χαράδρου (Βελβιτσίου) και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και το Δ.Σ. του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου,έδωσαν στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους βουλευτές Αχαΐας όλων των κομμάτων και τους ανακοινώνουν, ουσιαστικά, την απόφασή τους να ΑΠΕΧΟΥΝ από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αν δεν ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ όλοι ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι θα σταθούν στο πλευρό τους, ώστε να μην εγκατασταθεί το δίκτυο υψηλής τάσης 150 kv στον οικισμό τους.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

"Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι,
Γνωρίζετε - ή τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζετε, μιας και έχουμε ενημερώσει όλα τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο- το πρόβλημα που μας απασχολεί , εξ αιτίας της πρόθεσης της ΔΕΗ να εγκαταστήσει πυλώνες και δίκτυο υψηλής τάσης 150 KV στα όρια των οικισμών Χαράδρου και Μπάλα στο πλαίσιο αναδιάταξης των Γ.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ Ι.
Το σχέδιο της ΔΕΗ, το οποίο- δυστυχώς για μας- έχει την συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, κατά παράβαση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης του Δ.Σ., που στις 22.7.2008, ενέκρινε άλλη όδευση της γραμμής, παράλληλα με την υφιστάμενη Γ.Μ. ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ, εφ’ όσον υλοποιηθεί, θα επιφέρει τεράστια οικολογική επιβάρυνση στους οικισμούς μας, αλλά και στο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ Χαράδρου και στις παρυφές του όρους Παναχαϊκό, που ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές ΝATURA 2000, ενώ οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων στις βιοτεχνικές και επαγγελματικές μονάδες της περιοχής, μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.
Το πρόβλημα απασχολεί περίπου 1000 ανθρώπους, αφού κατά το από 10.7.2009 σχέδιο της ΔΕΗ, προβλέπεται να εγκατασταθεί πυλώνας ακόμα και μέσα στην πλατεία του Βελβιτσίου, ενώ οι άλλοι θα τοποθετηθούν σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια, οικόπεδα, καλλιέργειες επαγγελματικές και βιοτεχνικές μονάδες και από το μοναστήρι στο Μπάλα.
Η ΔΕΗ ισχυρίζεται αναληθώς, ότι το «νέο δίκτυο διέρχεται 100% από δασικές περιοχές», ενώ γεννάται ενδεχομένως και ζήτημα άνισης και αντισυνταγματικής μεταχείρισης πολιτών, αφού η Γ.Μ. διέρχεται υπογείως από τα όρια του Πανεπιστημίου Πατρών, προστατεύοντας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όχι όμως και εμάς.
Κυρίες και κύριοι υποψήφιοι,
Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησής μας, να μην επιτρέψουμε να περάσει εις βάρος μας το σχέδιο της ΔΕΗ και του Δήμου Πατρέων.
Εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, σας καλούμε όλους να πάρετε θέση ΔΗΜΟΣΙΩΣ στο παραπάνω πρόβλημα και να δεσμευτείτε, ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας για να μην συμβεί το επιχειρούμενο έγκλημα εις βάρος της υγείας των κατοίκων και του Περιβάλλοντος.
Επιπλέον σας γνωρίζουμε, ότι καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η πρόταση κατοίκων του Χαράδρου για καθολική αποχή μας από την κρίσιμη κάλπη της 4ης Οκτωβρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου