Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΟΜΟΦΩΝΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας αφουγκράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τον παλμό και την βούληση του κόσμου και απόψε είπε ένα βροντερό "ΟΧΙ" στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που είχε καταθέσει η ΔΕΗ για τις αναδιατάξεις και για την δημιουργία νέων Γραμμών Μεταφοράς ηλεκτρικής Ενέργειας υψηλής και υπερυψηλής τάσης.
Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, παρά το κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων και απέρριψαν τις τρείς Μελέτες που είχαν κατατεθεί για έγκριση.
Τα μέλη του Ν.Σ. έλαβαν σοβαρά υπ' όψιν τους τις τεκμηριωμένες ενστάσεις των κατοίκων, των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με επιχειρήματα λένε το δικό τους "όχι" στην αυθαιρεσία της ΔΕΗ και στον βιασμό του ανθρωπογενούς και του φυσικού Περιβάλλοντος.
Η ΔΕΗ,(αλλά και ο Δήμος Πατρέων, που είχε σπεύσει να δώσει την εγκρισή του) καλείται πλέον να επανεξετάσει και να προχωρήσει το έργο σεβόμενη την βούληση και την επιχειρηματολογία των πολιτών που αντιτάχθηκαν σε συγκεκριμένα τμήματα του συνολικού έργου, όπως αυτό της Γ.Μ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ, που θα πέρναγε από το Βελβίτσι, από το Αισθητικό Δάσος Χαράδρου- Σελέμνου και από την κοίτη και την παραποτάμια περιοχή του χειμάρου Χαράδρου.
Είναι η πρώτη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου