Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ thebest.gr

Αναγνώστρια του thebest.gr απαντά στον Σ. Δεμαρτίνο για τους πυλώνες στο Βελβίτσι
Οι υπαινιγμοί του κυρίου Δεμαρτίνου για "άθλια παιχνίδια" σε καμία περίπτωση δεν μας αφορούν.
24/07/2010 00:19
Από την αναγνώστρια του thebest.gr κ. Νίκη Τσελίκα, λάβαμε την παρακάτω επισήμανση σχετικά με τους πυλώνεις υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Βελβίτσι. "Κύριοι, άκουσα με προσοχή την συνέντευξη του κυρίου Δεμαρτίνου στον κύριο Ξανάλατο για το θέμα της εγκατάστασης πυλώνων υψηλής τάσης 150kv στο Βελβίτσι και στην ευρύτερη περιοχή του Χαράδρου"
"Επισημαίνω τους, προσβλητικούς για τους κατοίκους, υπαινιγμούς του περί προσβάσεων στο Υπουργείο ή στη ΔΕΗ για να σημειώσω ότι ναι, απευθυνθήκαμε και στην ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ, αλλά μόνον ΕΓΓΡΑΦΩΣ με πρωτοκολλημένες επιστολές, στις οποίες αναπτύξαμε τεκμηριωμένα την επιχειρηματολογία μας
Επιχειρηματολογία, την οποία δεν μπόρεσε κανείς να αντικρούσει με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η νέα πρόταση για μεταφορά της Γ.Μ. στην άλλη όχθη του χειμάρου.Η πρόσβασή μας στη ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ είναι μόνον το δίκιο και τα επιχειρήματά μας.
Είναι όμως ο Δήμος Πατρέων και δη ο δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εκείνοι που με αδιαφανείς διαδικασίες παρέκαμψαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. στις 22.7.2008 και έφεραν την όδευση της Γ.Μ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ αρχικά ΜΕΣΑ στο χωριό και στη συνέχεια στα όριά του.
Είναι ο Δήμος Πατρέων και δη ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που σε αγαστή συνεργασία με την ΔΕΗ ενέκριναν μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που δεν ελάμβανε υπ' όψιν την εγγύτητα της Γ.Μ. με τον οικισμό, την διέλευσή της μέσα από προστατευόμενη περιοχή, καθώς και μέσα από μη οριοθετημένη κοίτη και παρόχθια περιοχή, όπου κατά πάγια πρακτική της ΔΕΗ αλλά και πρόβλεψη του ΓΟΚ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ κάθε δημόσιο έργο.
Συνεπώς οι υπαινιγμοί του κυρίου Δεμαρτίνου για "άθλια παιχνίδια" σε καμία περίπτωση δεν μας αφορούν.
Κάτι που δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ο ίδιος ούτε ο Δήμαρχος που μεθόδευσαν την αλλαγή της αρχικής όδευσης από την Μαντίλω, Δραγώλαινα, Βούντενη στο Βελβίτσι. Μια αλλάγή την οποία ΔΕΝ αιτιολόγησαν ΠΟΤΕ επαρκώς και πειστικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου