Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ xaradros.blogspot.com ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Αγαπητοί φίλοι,

με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ, μέσα από το blog που δημιουργήσατε, το δίκαιο αγώνα σας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή μας, από την «νέα» προτεινόμενη διέλευση των γραμμών υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ Α.Ε. 150.000 volts και 400.000 volts.

Θεωρώ βέβαιο ότι κανείς μας δεν είναι εναντίον της ΔΕΗ, άσχετα με το αν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί ή όχι, ότι κανείς μας δεν θέλει να παρεμβάλει εμπόδια στην μεταφορά ενέργειας, όπως επίσης θεωρώ βέβαιο πως συμφωνούμε όλοι μας, ότι οφείλουμε να παλέψουμε, για να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον επωφελέστερο για όλους τρόπο. Γιατί, πέραν των άλλων, ιδιαίτερα εμείς οι αιρετοί θα κληθούμε να δώσουμε απαντήσεις στην κοινωνία μας και οφείλουμε να δώσουμε υπεύθυνες απαντήσεις, γιατί αυτό επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος. Γιατί μπροστά στις ευθύνες μας προς τους πολίτες μας αλλά κυρίως προς τις επόμενες γενιές, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια.

Πιστεύω ακόμη ότι αποφάσεις, για τόσο σοβαρότατα προβλήματα, δεν πρέπει να επηρεάζονται από οικονομικά και πολιτικά κριτήρια, ότι πρέπει να σταθούμε όλοι μας υπεύθυνα απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, ξεπερνώντας τους πιθανούς παραταξιακούς, κομματικούς ή άλλους προβληματισμούς μας, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του τόπου μας και ιδιαίτερα την διασφάλιση για αιώνες της υγείας των γενιών που έρχονται.

Καταλαβαίνω πολύ καλά και σέβομαι τους ανθρώπους της ΔΕΗ Α.Ε., οι οποίοι μοχθούν για τα συμφέροντα της εταιρείας τους.

Καταλαβαίνω και γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους επιδιώκουν την κατασκευή εναερίων δικτύων μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (ΔΜΥΤ).

Όμως, επειδή όλοι οι λόγοι για τους οποίους επιδιώκουν την κατασκευή εναερίων δικτύων καταλήγουν τελικά να είναι καθαρά οικονομικοί, δεν συμφωνώ μαζί τους.

Πιστεύω, πως συμφωνούν και οι ίδιοι, ότι η ΔΕΗ Α.Ε. που έχει εντάξει την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των δικτύων της στο Γ΄ Κ.Π.Σ. και το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 πρέπει να πραγματοποιεί τις επενδύσεις της χωρίς να θίγει την ζωή και την υγεία των πολιτών.

Αγαπητοί φίλοι,

η πρότασή μου, ιδιαίτερα για την περιοχή του Δήμου Ρίου (προφανώς ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρίου δεν είχα και δεν έχω το τυπικό δικαίωμα να εκφράσω απόψεις για την περιοχή του Δήμου της Πάτρας), η οποία άλλωστε είναι γνωστή από τις επανειλημμένες ομιλίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ρίου και από την προηγούμενη Δημαρχιακή περίοδο, ήταν και εξακολουθεί να είναι, πλήρης υπογειοποίηση όλων των δικτύων μεταφοράς υπερυψηλής τάσης (ΔΜΥΤ) της ΔΕΗ Α.Ε., στα πρανή του εθνικού δρόμου (ΠΑΘΕ), τουλάχιστον έως την περιοχή που είναι τα goody΄s και επιπλέον υπογειοποίηση του δικτύου υπερυψηλής τάσης προς το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Επιτέλους ας γίνει από τη ΔΕΗ Α.Ε. και στον τόπο μας ένα έργο που να πληροί πραγματικά όλες τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Ένα έργο που αν γίνει σωστά θα εξυπηρετήσει για αιώνες, κυριολεκτικά για αιώνες, την ηλεκτροδότηση μιας τεράστιας περιοχής της χώρας μας, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σε τελευταία ανάλυση και στην ίδια τη ΔΕΗ. Και τώρα είναι πραγματική ευκαιρία να γίνει, αν συνδυαστεί με την κατασκευή της ΠΑΘΕ.



Αγαπητοί φίλοι,

άποψή μου είναι ότι πρέπει να καλέσουμε τους υπευθύνους της ΔΕΗ Α.Ε., να φέρουν άμεσα νέα πρόταση που να καλύπτει όσα προανέφερα, ξεπερνώντας το στενό οικονομικό κριτήριο, (θεωρώ βέβαιο ότι έχουν έτοιμη τέτοια πρόταση) και να είναι σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε δίπλα τους, προκειμένου να τους στηρίξουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν.

Με εκτίμηση

Κώστας Μπουρδούλης

Δημοτικός Σύμβουλος Ρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου