Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/10/2010

Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βελβιτσίου "Άγιος Κωνσταντίνος"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.10.2010

Στο θέμα της υπογειοποίησης των Γ.Μ. ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Πάτρας και στην εγκατάσταση δικτύου πυλώνων στην περιοχή τοου Χαράδρου, αναφέρθηκε xθες (1.10.2010) ο εκπρόσωπος Τύπου του Νομάρχη Αχαΐας, Δ. Κατσικόπουλου, υπογραμμίζοντας πως "Είναι σαφές ότι το έργο της ΔΕΗ είναι σημαντικό για την περιοχή και θα συνεχιστεί.». Αυτό είναι κάτι που το θέλουν όλοι οι δημότες της Πάτρας και ως τέτοιοι το θέλουμε ΚΑΙ εμείς!
Πρόσθεσε επίσης ο εκπρόσωπος του κυρίου Νομάρχη, ότι «ζητούμε από την ΔΕΗ να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις και οι παρατηρήσεις μας κατά την πρόοδο των εργασιών, προς όφελος των κατοίκων.» !!!
Μας συγκινεί το ενδιαφέρον του κυρίου Νομάρχη και της παράταξής του για το "όφελος των κατοίκων", όμως φοβούμεθα, πως όταν -και εάν- αποφασίσει να το υπερασπιστεί, ίσως να είναι πλέον πολύ αργά, αφού το έργο θα βρίσκεται στην φάση της κατασκευής! Άλλωστε οι μελέτες γίνονται ακριβώς για να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τα οποιαδήποτε προβλήματα και να εξυπηρετηθεί και το «όφελος των κατοίκων» πριν αρχίσει η κατασκευή του έργου.
Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κύριος εκπρόσωπος,προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι "Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επειδή ήθελε να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερα για τις περιοχές του Καστριτσίου και του Βελβιτσίου και όχι για να μην γίνει το έργο το οποίο θεωρούμε κοινωνικά και περιβαλλοντικά αναγκαίο και αφορά 200.000 κατοίκους."
Παρατήρηση 1η: Το Ν.Σ. δεν απέρριψε ΤΗΝ μελέτη, αλλά ΤΙΣ Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων -τρείς συνολικά- εκθέτοντας τους κατοίκους της Πάτρς και των συνοικιών της στον κίνδυνο ακύρωσης του προγράμματος των υπογειοποιήσεων, ενώ ταυτόχρονα έδινε στην ΔΕΗ το επιχείρημα να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου, αφού βρέθηκε μπροστά στην συλλήβδην αρνητική στάση του Οργάνου.
Παρατήρηση 2η: Πότε και με ποιόν τρόπο, θεωρεί ο κύριος Νομάρχης, ότι θα μπορούσε "...να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερα για τις περιοχές του Καστριτσίου και του Βελβιτσίου"; Μήπως δίνοντας την έγκρισή του να προχωρήσει "το έργο σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν κατατεθεί για αξιολόγηση" (δελτίο Τύπου ΥΠΕΚΑ, 23.9.2010) και μάλιστα κόντρα στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, το κύρος του οποίου καταρρακώθηκε βάναυσα;;;
Και επιπλέον ποιά είναι τα περισσότερα που "ήθελε να διεκδικήσει" ο κύριος Νομάρχης;
Εμείς ένα ζητάμε και είναι γνωστό εδώ και ενάμισι χρόνο: Να απομακρυνθεί η Γ.Μ.150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΠΑΤΡΑ ΙΙ από την περιοχή του Χαράδρου, του Καστριτσίου, του Μπάλα, των δύο μοναστηριών και του Αισθητικού Δάσους και να επιλεγεί λύση υπογειοποίησης!

Για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου και
για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βελβιτσίου "Άγιος Κωνσταντίνος"

ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου