Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΙΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.10.2010



Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»



Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η ευρεία σύσκεψη που έγινε, χθες Κυριακή, στο Βελβίτσι, για το θέμα των πυλώνων με την συμμετοχή κατοίκων από το Βελβίτσι, το Καστρίτσι και το Μπάλα, καθώς και εργαζομένων στην περιοχή.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος» ανταποκρίθηκαν:

οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος Ν.Δ,Νίκος Καραθανασόπουλος ΚΚΕ και ύποψήφιος περιφερειαρχης Νίκος Τσούκαλης (υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος με την Δημοκρατική Αριστερά), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος Βασίλης Χατζηλάμπρου,

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Πελετίδης, Χρήστος Πατούχας και πολλοί

υποψήφιοι δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.

Εκπροσώπους και θερμά μηνύματα έστειλαν ό Μητροπολίτης Πατρων και ό βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Επίσης παρευρέθησαν οί νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ.Χρυσανθακοπούλου καί Θ.Πολίτης και ό π.αντιδήμαρχος Ρίου Κ.Μπουρδούλης .

Δεν προσήλθαν ούτε έστειλαν εκπρόσωπό τους οι απερχόμενοι Νομάρχης Αχαΐας και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα, που δημιουργείται από τα σχέδια της ΔΕΗ να εγκαταστήσει δίκτυο και πυλώνες υψηλής τάσης στην περιοχή του Χαράδρου και όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξή τους στον αγώνα των κατοίκων έγιναν μέλη της έπιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Επίσης καυτηριάστηκε τόσο η σύμπραξη του απερχόμενου Δημάρχου Πατρέων με την ΔΕΗ για την «μετακίνηση» της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΠΑΤΡΑ ΙΙ στην περιοχή του Χαράδρου, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22.7.2008), όσο και η υπαναχώρηση του απερχόμενου Νομάρχη Αχαΐας από την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (31.8.2010) να απορρίψει όλες τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Επιπλέον υπογραμμίστηκε ότι οι κάτοικοι των θιγόμενων περιοχών σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίθετοι με το έργο των υπογειοποιήσεων στις διάφορες περιοχές της Πάτρας και ότι αναγνωρίζουν την εξαιρετική σημασία του για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Στην σύσκεψη διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το αίτημα να μην γίνει το εναέριο τμήμα της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΠΑΤΡΑ ΙΙ από το σημείο της Κ1 μέχρι το σημείο Κ12Ν, όπως προβλέπεται στην σχετική μελέτη.

Εκτιμούμε πως η Νομαρχιακή Αρχή, λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της, θα μπορούσε να ζητήσει από την ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ να εξαιρέσουν το παραπάνω τμήμα του έργου των αναδιατάξεων των Γραμμών Μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και να εξετάσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις, πιο φιλικές προς το Περιβάλλον και λιγότερο επιβλαβείς για τους ανθρώπους.



Νίκη Τσελίκα, Δημοσιογράφος

Βάσω Λιόλιου, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Γιάννης Κωστόπουλος, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου