Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο στην τοποθέτηση του Δ. Κατσικόπουλου για τους πυλώνες στο ντιμπέϊτ του Best

O απερχόμενος Νομάρχης Αχαΐας, Δημ. Κατσικόπουλος, σήμερα στο Debate του thebest.gr, παραδέχτηκε, επιτέλους, πως είπε ο ίδιος στον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη ότι το έργο της ΔΕΗ «πρέπει να συνεχιστεί», παρ’ όλο που το Νομαρχιακό Συμβούλιο είχε απορρίψει τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Το έκανε, είπε, επειδή η ΔΕΗ με ολοσέλιδη καταχώρηση στον Τύπο απειλούσε να ακυρώσει το έργο στο σύνολό του.
Το έργο που απέρριψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με την σύμφωνη γνώμη του κυρίου Κατσικόπουλου!

Αναρωτιέται κανείς: όταν καταψήφιζαν τις τρεις ΜΠΕ, δεν ήξεραν ή δεν σκέφτηκαν ότι μπορεί να υπήρχαν συνέπειες, όπως ακόμα και το ενδεχόμενο ακύρωσης του έργου;
Τι μέριμνα είχαν λάβει ώστε να αποτρέψουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, όταν καταψήφιζαν τις ΜΠΕ;

Στο Debate του Best, ο κύριος Κατσικόπουλος πρόσθεσε ότι στην σύσκεψη με τον κ. Μανιάτη ζήτησε από τους παράγοντες της ΔΕΗ «να λάβετε υπ’ όψιν σας» και τις αντιρρήσεις των κατοίκων!!!
Έτσι απλά χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, χωρίς καμία δέσμευση!

Αυτό είναι που λέμε εδώ και εβδομάδες, αφ’ ότου δηλαδή ενημερωθήκαμε από τον κύριο Μανιάτη για την αλλαγή στάσης του Νομάρχη Αχαΐας,: Ότι υπαναχώρησε και απαξίωσε την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ότι δεν πήρε καμία δεσμευτική απάντηση για την επανεξέταση της όδευσης από την περιοχή του Χαράδρου, από τον ομώνυμο χείμαρρο και από το Αισθητικό Δάσος Χαράδρου- Σελέμνου.
Η διόρθωση της αδικίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής του Χαράδρου, βρίσκεται ακόμα στα χέρια του κυρίου Κατσικόπουλου, που ως τις 7 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να είναι Νομάρχης Αχαΐας και θα βρίσκεται στα χέρια του εφ’ όσον οι Πατρινοί τον τιμήσουν με την ψήφο τους και τον αναδείξουν σε Δήμαρχο της πόλης.

ΝΙΚΗ ΤΣΕΛΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου