Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.10.2010

Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου-Μπάλα
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση-ένημέρωση άντιπροσωπείας τής Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Κατοίκων του Χαράδρου-Μπάλα και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βελβιτσίου «Άγιος Κωνσταντίνος» με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.
Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα, που δημιουργείται από τα σχέδια της ΔΕΗ να εγκαταστήσει δίκτυο και πυλώνες υψηλής τάσης στην περιοχή του Χαράδρου και ό προέδρος του Συνασπισμού εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον αγώνα των κατοίκων. Επίσης καυτηριάστηκε τόσο η σύμπραξη του απερχόμενου Δημάρχου Πατρέων με την ΔΕΗ για την «μετακίνηση» της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΠΑΤΡΑ ΙΙ στην περιοχή του Χαράδρου, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22.7.2008), όσο και η υπαναχώρηση του απερχόμενου Νομάρχη Αχαΐας από την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (31.8.2010) να απορρίψει τή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Επιπλέον υπογραμμίστηκε ότι οι κάτοικοι των θιγόμενων περιοχών σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίθετοι με το έργο των υπογειοποιήσεων στις διάφορες περιοχές της Πάτρας και ότι αναγνωρίζουν την εξαιρετική σημασία του για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.
Στην σύνάντηση διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το αίτημα να μην γίνει το εναέριο τμήμα της Γ.Μ. 150 KV ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ – ΠΑΤΡΑ ΙΙ από το σημείο της Κ1 μέχρι το σημείο Κ12Ν, όπως προβλέπεται στην σχετική μελέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας Συνασπισμού δήλωσε ότι τόσο ό Συνασπισμός όσο καιό ίδιος θα βοηθήσει τον αγώνα μας μέσα και έξω άπο τή Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου