Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Σήμερα, Δευτέρα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας , αλλά και κάτοικοι του Χαράδρου και του Μπάλα, συναντήθηκαν επιτέλους και μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα, με τον Δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, στο Δημαρχείο.
Έγινε διεξοδική συζήτηση για το φλέγον θέμα των πυλώνων και του σχεδίου της ΔΕΗ να περάσει μέσα από τους δύο οικισμούς τα εναέρια δίκτυα υψηλής και υπερυψηλής τάσης (γραμμή Κόρινθος-Πάτρα Ι), τα οποία θα καταλήγουν στον υποσταθμό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».
Οι θιγόμενοι κάτοικοι έδωσαν στον Δήμαρχο να καταλάβει, ότι η αντίδρασή τους δεν είναι για το θεαθήναι, αλλά ότι είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν και να αγωνιστούν μέχρι να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους σε καθαρό Περιβάλλον και υγιεινή ζωή, μακριά από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται γύρω από τους πυλώνες και κάτω από τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής και υπερυψηλής τάσης.

Η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, είναι η πληροφορία ότι η ΔΕΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΔΕΥΣΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΑ.

Θα περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά.
Ως τότε μένουμε στις επάλξεις περιφρουρώντας τον αγώνα μας.
Πάντως, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί η σημερινή εξέλιξη μια ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου